GÜNDEM

CHP Ümraniye’den “Mutlak Butlan” Tepkisi: “Hak, Hukuk, Adalet” Yürüyüşü Düzenlendi

|
379463 Görüntüleme
Cumhuriyet Halk Partisi Ümraniye İlçe Başkanlığı, kamuoyunda “mutlak butlan” olarak tartışılan yargı kararına tepki göstermek amacıyla Ümraniye Çarşı Metro Durağı önünde geniş katılımlı bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamanın ardından partililer sloganlar eşliğinde CHP Ümraniye İlçe Başkanlığı binasına yürüdü.
CHP Ümraniye’den “Mutlak Butlan” Tepkisi: “Hak, Hukuk, Adalet” Yürüyüşü Düzenlendi

CHP Ümraniye İlçe Başkanı Metin Demirbilek’in öncülüğünde gerçekleşen programa kadın kolları, gençlik kolları, belediye meclis üyeleri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yürüyüş boyunca demokrasi, hukuk ve halk iradesine vurgu yapılırken, sık sık “Kayyuma geçit yok”, “Hak, hukuk, adalet”, “Atanmış değil seçilmiş başkan” sloganları atıldı.şunu diyen bir yazı 'PLAZA CHA' görseli olabilir

Basın açıklamasında konuşan CHP Ümraniye İlçe Başkanı Metin Demirbilek, Türkiye’nin tarihi bir süreçten geçtiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye bir yol ayrımında. Ya bir yol bulacağız ya da yeni bir yol açacağız. Mesele memleket meselesidir. Bize güvenen, bize inanan halkımızı asla yüzüstü bırakmayacağız. Bu millet bu oyunlara geçit vermeyecek. Türkiye bu zorbalığa boyun eğmeyecek. Atatürk’ün emanetini taşımaya devam edeceğiz. Adalet, demokrasi ve özgürlük mücadelesini aynı kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu mücadelenin sonunda Türkiye kazanacak, halk kazanacak.”

Yoğun katılımın olduğu yürüyüşte partililer ellerinde Türk bayrakları ve pankartlarla ilçe binasına kadar yürürken, vatandaşların da zaman zaman alkışlarla destek verdiği görüldü.

Açıklamada ayrıca, CHP’nin yalnızca bir siyasi parti olmadığı, Kuvayi Milliye ruhunu ve Cumhuriyet değerlerini taşıyan bir halk hareketi olduğu vurgulandı. Partiye yönelik yargı eliyle gerçekleştirilmeye çalışıldığı belirtilen müdahalelerin, yalnızca CHP’ye değil Türkiye’nin demokratik geleceğine yönelik bir saldırı olduğu ifade edildi.

Basın metninde Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’na yönelik süreçlere de değinilerek, yargının siyasallaştırıldığı ve halkın seçtiği belediye başkanlarının hedef alındığı savunuldu. İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e destek mesajlarının verildiği açıklamada, “Tereddüt yok, geri adım yok” sözleri dikkat çekti.

Program, CHP Ümraniye İlçe Başkanlığı önünde yapılan kısa konuşmalar ve birlik beraberlik mesajlarının ardından sona erdi. Katılımcılar, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sloganıyla demokrasi ve halk iradesine sahip çıkmaya devam edeceklerini ifade etti.

İSTANBUL İLÇE BAŞKANLARI ORTAK BASIN AÇIKLAMASI

İktidar yürüyüşümüze yargı eliyle darbe yapmaya çalışan anlayışa ve işbirlikçilerine karşı sözümüzdür:

Cumhuriyet Halk Partisi; bu topraklarda sadece bir siyasi parti değil, başlı başına bağımsızlık iradesidir. Kuvayi Milliye ruhunu yaşatanların, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkanların baba ocağıdır. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından savaş meydanlarında temelleri atılan, harcı direnişle yoğrulmuş bu gelenek; dün emperyalist işgale boyun eğmemiştir, bugün de halkın iradesini gasp etmeye çalışan hiçbir anlayışa teslim olmayacaktır.

Bugün partimiz; yoksul halkın, adalet arayan emekçilerin, geleceği ellerinden alınmış gençlerin ve insanca yaşam mücadelesi veren emeklilerin umudu olmaya devam etmektedir. Halkımızın güçlü desteğiyle Cumhuriyet Halk Partisi, son seçimlerde Türkiye’nin birinci partisi olmuş ve iktidar yürüyüşünü kararlılıkla sürdürmektedir.

Tam da bu nedenle; halkın umudu haline gelen partimize yönelik her müdahale, yalnızca Cumhuriyet Halk Partisi’ne değil, bu ülkenin demokratik geleceğine yönelmiş bir saldırıdır. Bu girişimler, millet iradesine karşı yapılmış sivil bir darbe niteliğindedir.

Cumhurbaşkanı Adayımız Ekrem İMAMOĞLU’na yönelik 19 Mart süreciyle birlikte yaşananlar bir tesadüf değildir. Yargının siyasal bir araç haline getirilmesi, halkın seçtiği belediye başkanlarının tehdit edilmesi ve muhalefete yönelik düşman hukuku uygulanması; demokrasiye inanan herkese verilmek istenen bir gözdağıdır.

Tarih yeniden yazılırken biz yine tarihin doğru tarafındayız.

Bizler de seçilmiş 39 İlçe Başkanı olarak buradayız. Meşruiyetimizi saraylardan, kapalı kapılar ardındaki hesaplardan değil; üyelerimizin özgür iradesinden ve delegelerimizin onurlu tercihinden alıyoruz.

Ve herkes bilsin ki; İstanbul’un 3 kez seçilmiş iradesi olan İl Başkanımız Özgür ÇELİK’in yanındayız.

Türkiye’miz için verdiğimiz bu onurlu mücadelede Genel Başkanımız Özgür ÖZEL ile omuz omuza, aynı kararlılık ve cesaretle yürümeye devam edeceğiz.

Tereddüt yok, geri adım yok!

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.
 

Yorum Yazın

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.