İSTANBUL - Uluslararası alanda tanınan FeminİSTANBUL Şiir Festivali, bu yıl 8. kez şiirseverlerle buluşuyor. 21 Kasım 2025 Cuma günü başlayacak olan festival, kültür ve sanat dünyasının önemli isimlerini Kartal Soğanlık Kültür Merkezi'nde ağırlayacak.
Açılış Gecesi ve Onur Ödülü Festivalin ilk günü, saat 18.00'de başlayacak olan Açılış Töreni ile start alacak. Bu yılki FeminİSTANBUL Onur Ödülü, Türk iletişim ve halkla ilişkiler sektörünün duayen isimlerinden Betül Mardin’e sunulacak.
20'den Fazla Ülkeden Şair Sahne Alacak Gecenin en dikkat çekici etkinliği, farklı coğrafyalardan gelen şairlerin katılacağı Türk ve Yabancı Şairler Şiir Dinletisi olacak.
Macaristan, İtalya, Kıbrıs, Çin-Yeni Zelanda, Gürcistan, Lübnan, İran, Afganistan ve Vietnam-Avustralya gibi çok sayıda ülkeden gelen şairler, eserlerini İstanbul’da sanatseverler için seslendirecek. Katılımcılar arasında Aida Amidi (İran), Balázs Szöllőssy (Macaristan), Sabrina De Canio (İtalya), Tahereh Mirzayi Saeldabad (İran) ve Uranus Musalmen (Afganistan) gibi uluslararası isimlerin yanı sıra, Bircan Çelik, Koray Feyiz, Mehmet Ata Yiğiz, Nuray Gök Aksamaz ve Zeki Tombak gibi Türk edebiyatının önemli temsilcileri de bulunuyor.
Şiir Tiyatrosu ve Müzik Dinletisi Şiirin yanı sıra diğer sanat dallarına da yer veren programda, Malik Enes Gümüşlü tarafından hazırlanan "Rüzgarın Taşıdığı" isimli Şiir Tiyatrosu sahnelenecek. Gecenin müzik eşliği ise Prof. Dr. Serdar Epözdemir ve Özge Orhan'ın vereceği dinleti ile tamamlanacak.
Yer: Kartal Soğanlık Kültür Merkezi Tarih: 21 Kasım 2025 Cuma Saat: 18.00 - 22.00 Festival, 23 Kasım'a kadar sürecek etkinliklerle şiir ve sanatın birleştirici gücünü bir kez daha gözler önüne serecek.

Yorum Yazın