Bazı yayın organlarında ve sosyal medyada Küçüksu Deresi ile ilgili, derenin temizliğinin ihmal edildiği ve bu sebeple çevreye kötü kokular yayıldığına yönelik haberlere yer verilmiştir.
Öncelikle haberlere konu olan ve vatandaş röportajlarına da yer verilen Küçüksu Deresinde temizlik çalışmalarının yürütülmediğine dair iddialar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Küçüksu Deresi’nde 11 Temmuz 2023 tarihinde temizlik çalışmaları gerçekleştirilmiştir.
2023 yılı içerisinde yapılan 4 temizlik çalışması ile 2.400 metrelik kısımda 288 metreküp teressübat balçık temizlenmiş olup, ana kol ve sekiz adet yan kolu ile birlikte yaklaşık 15 kilometrelik Küçüksu Deresi havzasında bakım, onarım ve temizlik çalışmaları periyodik olarak sürdürülmektedir.
Yapılan incelemelerde denize ve dereye herhangi bir atık su girişinin bulunmadığı belirlenmiş olup, gerekli kontroller sağlanmaktadır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
2 . Son günlerde bazı basın yayın organları ve sosyal medyada İSKİ’ ye ait Boyacıköy’de bulunan bina ve sarnıcın kaderine terkedildiğine yönelik haberlere yer verilmiştir. Öncelikle belirtmek isteriz ki bahse konu iddialar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.
Sarıyer İlçesi Mirgün Mahallesi 107 Ada 1 parsel ve 156 ada 1 parselde yer alan İSKİ Mülkiyeti'ndeki bina ve sarnıç statik açıdan risk teşkil ettiği için kullanıma kapatılmıştır. Tarihi tescilli yapının röleve, restütisyon ve restorasyon projeleri hazırlanmış olup ilgili Koruma Kurulu'na onaylatılmıştır. Projeye ilişkin yapım ihalesi çalışmaları sürdürülmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Yorum Yazın