GÜNDEM

İSKİ’nin yaptığı çalışmalarla; Ümraniye’deki içme suyu altyapı çalışmaları ile ilçedeki düşük su basıncı problemi giderilirken, başta Ümraniye olmak üzere, tüm Anadolu Yakası’nın içme suyu kalitesi arttırıldı..

|
129649 Görüntüleme
İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, ‘Ümraniye Toplu Hizmet Töreni’nde konuştu. İMAMOĞLU: İSTANBUL’UN ARTIK ‘YENİ NORMALLERİ’ VAR Ümraniye’deyiz. Asya yakasında, 6200 metre dere ıslahını ve içme suyu depolama alanının kapasite artırımını gerçekleştirdik, hizmete alıyoruz. Ayrıca bugün İSKİ Asya Yakası İçme Suyu Lojistik Merkezi’nin açılışını yapıyoruz
İSKİ’nin yaptığı çalışmalarla; Ümraniye’deki içme suyu altyapı çalışmaları ile ilçedeki düşük su basıncı problemi giderilirken, başta Ümraniye olmak üzere, tüm Anadolu Yakası’nın içme suyu kalitesi arttırıldı..

İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, ‘Ümraniye Toplu Hizmet Töreni’nde konuştu.İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu: "Memlekete, bereket gelecek bereket. Bu memleketin bereket için insanı var, toprağı, bilgisi, becerisi ve enerjisi var. Bundan faydalanmayı bilmeyen, "ben bilirim" diyen bir yöneticisi var. Onu da hep beraber evine yollayacağız." #300Günde300Proje

Resim

 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, “300 Günde 300 Proje” maratonu kapsamında düzenlenen; “İSKİ Ümraniye ilçesi içme suyu yatırımları”, “İSKİ Anadolu yakası dereleri ıslahı ve bakım-onarım projesi”, “İSKİ Anadolu yakası içme suyu malzemeleri lojistik merkezi” açılışları ile “Alemdağ Caddesi düzenleme projesi temel atma töreninde” konuştu. 4 yıl önce göreve gelmeden önce, İstanbul'da bir değişim vadettiklerini hatırlatan İmamoğlu, “Bu şehirde eski ve kirli defterleri kapatacağız, yeni taze, güçlü bir başlangıç yapacağız, demiştim. Çok şükür bunu başardığımızı görüyorum. İstanbul'un başardığını, İstanbul'un değişim sürecini en güçlü şekilde hissettirdiğini görüyorum. Değişimin bu şehrin her hücresine, her sokağına, her caddesine, her mahallesine yayıldığını ifade edebilirim” dedi.


Bir şunu diyen bir yazı 'FAME Galaxy A32' görseli olabilir
“İSTANBUL’UN ARTIK ‘YENİ NORMALLERİ’ VAR”

“İstanbul'da değişim, artık geri döndürülemez” diyen İmamoğlu, şunları söyledi:

“İstanbul başardı ve kesinlikle yerel yönetim anlamında, yeni bir dönemin köklerini saldı. İstanbul'da yaşamın yeni normalleri var. Mesela; İstanbul'da eskiden dere yataklarında yapılaşma konuşulurdu. Şimdi ise, İstanbul'un dere yataklarında yaşam vadileri, yeşil alanlar konuşuluyor. İstanbul'da eskiden su baskınları normaldi, taşkınlar normaldi, Kurban Bayramı geldiğinde Boğaz’ın kana sulanması normaldi. Şimdi artık bu görüntülerin yaşanmaması normal. Yağmur suyu, atık su kanallarının ayrılması, derelerin ıslah edilmesi, altyapının sürekli iyileştirmesi normal. Eskiden ucundan, kıyısından imara açma hevesiyle kent ormanlarının vatandaşımıza kapatılması normaldi. Şimdi ise, milyonlarca insanımızın kent ormanlarını kullandığı bir ortam normal. Eskiden Büyükşehir Belediyesi’nin kreşlerinin, öğrenci yurtlarının, kent lokantalarının olmaması normaldi. Şimdi, olması çok normal. Eskiden anneler, 0-4 yaş arası çocuklarıyla otobüslere binemiyorlardı. O normaldi. Ama şimdi annelerin 0-4 yaş arası çocuklarıyla otobüse binmeleri normal. Eskiden kadınların İBB’de yönetici olmaması normaldi. Şimdi, en üst mevkilerde kadınlarımızın yönetici olması normal. Önceden İBB’nin birçok çalışma noktalarında kadınların olmaması normaldi. Şimdi artık kadınların İBB’nin departmanlarında neredeyse çalışmadığı yerin kalmaması normal. Eskiden yılda 5 kilometre bile olmayan metro yapabilmek normaldi. Şimdi ise, İstanbul'da yılda en az 13 kilometre metro açabilmek normal. Eskiden, vatandaşın evlerinin güvenliği konusunda hiçbir adım atılmazken; şimdi hızlı tarama yöntemiyle her eve girip, insanlarımızın evinin durumuna bakıp, ona göre tedbirlerin alınabilmesinin araştırılması normal.”

Bir 3 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

KENDİSİNİ SOKAK SAKSISI ÜZERİNDE DİNLEYEN VATANDAŞLA SAHNEDE KUCAKLAŞTI

İmamoğlu’nun, konuşması boyunca bir sokak saksısının üzerinde kendisini dinleyen 81 yaşındaki Nefise Demirbozan’la sahnede kucaklaşması, duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

İSKİ’nin yaptığı çalışmalarla; Ümraniye’deki içme suyu altyapı çalışmaları ile ilçedeki düşük su basıncı problemi giderilirken, başta Ümraniye olmak üzere, tüm Anadolu Yakası’nın içme suyu kalitesi arttırıldı. Yağışlarda, sel ve taşkınlarını önleyen dereler de titiz çalışmalar sonucu ıslah edildi. Marmara Denizi, Karadeniz ve İstanbul Boğazı’nı kirleten atık suların kesilerek atık su arıtma tesislerine ulaştırılması sağlandı. Alemdağ Caddesi de yeni tasarımıyla, yaya ve engelli kullanımına uygun hale getiriliyor.

Bir 3 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

 

Bir bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar, açık hava ve kalabalık görseli olabilir

Bir bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar, açık hava ve kalabalık görseli olabilir

Yorum Yazın

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.