GÜNDEM

Toprakkale’de Yörük Türkmen Buluşması 10-12 Ekim’de Başlıyor.

|
295079 Görüntüleme
Osmaniye’nin Toprakkale ilçesi, Yörük Türkmen kültürünün yaşatılması ve genç kuşaklara aktarılması amacıyla düzenlenen 6. Yörük Türkmen Buluşmasına ev sahipliği yapacak. 10-11-12 Ekim 2025 tarihlerinde İlçe Şehir Stadyumu’nda gerçekleştirilecek buluşmada üç gün boyunca renkli etkinlikler yer alacak.
Toprakkale’de Yörük Türkmen Buluşması 10-12 Ekim’de Başlıyor.

Üç Günlük Zengin Program Etkinlikler 10 Ekim Cuma günü çadırların kurulmasıyla başlayacak. 11 Ekim Cumartesi günü şenlik alanında çadır hazırlıkları ve “şölen alayı” yapılacak; öğle yemeğinde davetlilere kavurma-pilav ikram edilecek. Saat 17.30’da develer eşliğinde kortej yürüyüşü ve ardından âşıklar konseri gerçekleştirilecek.‎3 kişi ve ‎şunu diyen bir yazı '‎ILISKILER MIESIOCUIEIE yTM.KAH YÖRÜK TÜRKMEN KÜLTÜRÜNÜN YAŞATILMASI VE GENÇ KUŞAKLARA AKTARILMASI 6. YÖRÜK TÜRKMEN BULUŞMASI আরমাম AŞIK EFSANE AŞIK DURSUNYEŞİLOVA DURSUN YEŞİLOVA HATAYU AŞIK AŞIK GÜLALİ ALİ AŞIK GARİP MUSTAFA AŞIK HALİL DAYLAK ÇADIRIN ÇADIRINAȚEŞİNİ ATEŞİNİ YAKAN YAKANHYORUK YORÜK "YAĞIZ OZAN មអាពរាយ iremnet TELEKOMÜNİKASYON KASYON FETTAHACI 0532 66 96 FMBi Inşaat አልኔ おいに 0物路 OH ZMYAPI EMLAR MİLANYAPI MENNLAL NAK 06320622583 ENFES OSMANİYEY OSMANİYEYERFISTIĞI ERFISTII FABRIKA IBİCEROGES ENES ALPEREN KEKİLLİ 12 EKİM 2025 PAZAR SAAT: 11.00 TOPRAKKALE YÜKSEL ULUĞ İLÇE STADYUMU TOPRAKKALE BELEDİYESİNİN KATKILARIYLA DOSTLAR beprebame EMLAK 0蜗33 警 ιοσW ្រ اسب. 0ม‎'‎‎ görseli olabilir12 Ekim Pazar günü ise saat 11.00’de temsili göç, develer ve mehter takımı eşliğinde kortej yürüyüşüyle program devam edecek. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış duası ve protokol konuşmaları yapılacak. Folklor, bayrak ve Kafkas oyun ekiplerinin gösterilerinin ardından sıkma, börek, kavurma ve yayık ayran ikramı katılımcılara sunulacak.

Konserlerle Şenlenecek Saat 17.00’de halk ozanlarının konseri ve atışmaları ile Alperen Kekilli’nin 19.00’daki konseri şenliğe renk katacak. Gün, 21.00’de yapılacak büyük “şölen halayı” ile tamamlanacak.

Bir yazı görüntüsü olabilirOzanlar ve Konuk Sanatçılar Buluşmada Halil Dalyak, Âşık Garip Mustafa, Âşık Ersani, Âşık Gül Ali, Dursun Yeşilova gibi halk ozanları sahne alacak. “Çadırın Ateşini Yakan Yörük Kızı” Hatice Abul ve Yağız Ozan da etkinlikte yer alacak.Toprakkale Kaymakamlığı ve Toprakkale Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen bu büyük buluşma, Yörük Türkmen kültürünün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için önemli bir adım olarak görülüyor. Tüm halkın davetli olduğu etkinliklerde hem geleneksel Yörük yaşamı tanıtılacak hem de Anadolu’nun zengin kültürü doyasıya yaşatılacak.

Yorum Yazın

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.