GÜNDEM

Mimar Aysel Can EKŞİ CHP den Üsküdar Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı oldu.

hüseyin okumuş
326077 Görüntüleme
26 Aralık 2023 23:58
Son Güncelleme: 26 Aralık 2023 23:58
Kamuoyunda tüketici lehine açtığı davalar yanı sıra Üsküdar’da birçok mahallede yerinde çalışma yapması ile tanınan (Kentsel Dönüşüm ve Planlama Yüksek Lisans) Mimar Aysel Can Ekşi, CHP’den Üsküdar Belediye meclis üyeliğine aday adayı oldu
Mimar Aysel Can EKŞİ CHP den Üsküdar Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı oldu.

Mimar Aysel CAN EKŞİ kimdir?

canayseleksi@gmail.com

Mimar Aysel CAN EKŞİ

1966 Ordu/Fatsa doğumludur. Ailesiyle beraber 1978 yılında İstanbul Beykoz’a yerleşmişlerdir. Eğitim hayatına Fatsa Dumlupınar İlkokulu’nda başlamış,1980 yılında Beykoz Ziya Ünsel Ortaokulu’ndan, 1983 yılında da Beykoz Paşabahçe Ferit İnal Lisesi’nden mezun olmuştur. Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’ni kazanarak, 1990 yılında mimar ünvanıyla mezun olmuştur. 2018’de de İstanbul Ticaret Üniversitesi Gayrimenkul Değerleme ve Kentsel Dönüşüm Yüksek Lisans eğitimini tamamlamıştır. Evli ve bir kız çocuk (mimar) sahibidir. Üsküdar Sultantepe’de ikamet etmektedir.

Mesleki Çalışmalar

1991 yılında Üsküdar’da kurucusu olduğu Çivi Mimarlık Şirketi’nde, eski eser ve restorasyon projeleri, kentsel tasarım ve mekan düzenleme, konut ve turizm tesisleri kompleksleri üzerine yurt içi ve yurt dışında birçok projede ödülü ve imzası bulunmaktadır. CHP Üsküdar İlçe Binası Mimari Proje Müellifidir. Çok sayıda bina ve sitenin kat mülkiyetine geçiş süreçlerini yönetmiştir. 2013 yılından bu yana Kentsel Dönüşüm çalışmalarına özel ağırlık vermekte, “ada bazında” çözümler başta olmak üzere, sadece deprem tehdidine karşı risk azaltma açısından değil, güncel şehir yaşamına ait beklentilerin karşılanması açısından da “nitelik artırıcı projeler” geliştirmektedir, Halen bağımsız olarak mimari faaliyetlerine devam etmektedir.

2 Sosyal Hayata Katkı Çabaları Daha 10 - 11 yaşlarındayken Fatsa’da Fikri Sönmez döneminde “Çamura Son Kampanyası” ve örnek yerel yönetim çalışmalarını bizzat görmesiyle siyasi düşünceleri oluşmaya başlamış, “Fındıkta Sömürüye Son” mitingleriyle “halk için halkla birlikte emekçi ve eşitlikçi dünya görüşü” kişiliğine yerleşmiştir. 1978 yılı sonunda ailesiyle birlikte İstanbul Beykoz’a yerleştikten sonra 1990 yılında “yaşanılabilir kentler yaratmak idealiyle” girdiği üniversite eğitimini başarıyla tamamlamıştır. 1991 yılında Türk Kadınlar Konseyi’nin Beykoz’daki sosyal sorumluluk projelerinde görev almıştır. “Eşitlikçi ve paylaşımcı” özellikleri bu çalışmalar sırasında öne çıkmıştır. 1995 yılında da Tüketiciyi Koruma Derneğinin Beykoz Şubesi’ni kurarak başkanlığını üstlenmiştir. Bu tarihten sonra da dernek, meslek odası ve siyasi partilerde yöneticilik dönemi başlamıştır.

Kamusal Çalışmalar - Tüketiciyi Koruma Derneği Beykoz Şubesi Kurucu Başkanı (1995-2000 / 2006 -2010) - Halkevleri Beykoz Şube Başkanı (1999 -2001) - TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Anadolu 1. BKBT Yöneticiliği (2000- 2006) görevlerinde bulunmuştur. - Tüketiciyi Koruma Derneği Genel Başkan Yardımcısı (2010 -2014) - CHP Üsküdar İlçe Yönetim Kurulu Eğitim Sekreterliği ve Yerel Yönetimden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı (2009 – 2013) - CHP Üsküdar İlçe İmar ve Şehircilikten Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi (2014 – 2018) - 2014 Yerel Seçimleri CHP Üsküdar Belediye Başkan A.Adaylığı, - CHP Üsküdar İlçe İmar ve Şehircilikten Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi (2015 - 2017) - Ekşioğlu Vakfı Meclis Başkan Yardımcısı (2012 - 2016) - TÜKODER (Tüketiciyi Koruma Derneği) Beykoz Şubesi Kurucu Başkanı (1995-2000 / 2006 -2010) - TÜKODER (Tüketiciyi Koruma Derneği) Genel Başkan Yardımcısı (2010 - 2020) - Halkevleri Beykoz Şube Başkanı (1999 -2001/2021-devam) - TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Anadolu 1. BKBT Yöneticiliği (2000- 2006) görevlerinde bulunmuştur. - TÜDEF (Tüketici Dernekleri Federasyonu) Genel Başkan Yardımcısı (2016 - 2018) - TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Anadolu 1. BKBT Sayman Üye olarak Yönetim Kurulu Üyesi (2017 – 2019) 3 - Güzel Ordu Kültür Sanat Derneği Kurucu Üye ve Yönetim Kurulu Üyesi (2016 - 2019) - Güzel Ordu Kültür Sanat Vakfı Kurucu Mütevelli Heyeti Üyesi (2023 – devam) - İVKAD (İnşaat ve Kadın Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı (2021 – devam) - ASİAD (Avrasya İş İnsanları Derneği) Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği (2023-devam) - Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Y.Y. Kurulu Üyesi (2023-devam) - 1999 Gölcük Depremi Sonrası Mimarlar Odası’nın “Hasar Tespit Çalışmaları” Katılımı, - 2011 Van Depremi Sonrası Mimarlar Odası “Hasar Tespit Çalışmaları” Katılımı, - 06 Şubat 2023-Kahramanmaraş Depremi Sonrası Adalet Bakanlığı “Bilirkişi Hasar Tespit Çalışmaları”, - Beykoz Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyeti Üyeliği (1995-2020) - Adalet Bakanlığı Bilirkişisi Olarak Çok Sayıda Dava Dosyasına Teknik Raporlar Hazırlanması.

Sertifikalı Eğitimler - Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi “Öğretmenlik Formasyonu”, - Sertifikalı Hızlı Okuma, Diksiyon ve Spikerlik Eğitimi, - Boğaziçi Üniversitesi Afete Hazırlık “Depreme Karşı Yapısal Bilinç Eğitmen Eğitimi” Programı, - Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ile Londra South Bank Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi - Şehir ve Bölge Planlaması Bölümü Kentsel Koruma ve Yenileme Bilim Dalı’nın Düzenlediği, Uluslararası Kentsel Yenileşme Çalışmaları, - Sürdürebilir Kentsel Yenileşme – İngiltere’deki Gelişmeler ve AB Kavram ve Uygulamaları, Londra: Bir Dünya Kentinin Sürdürebilir Yenileşmesi, - Türkiye’de Kentsel Yenilemede Yasal Yönetsel Çerçeve Eğitimi, - Türkiye İçin Kentsel Yenileşme Modeli Önerileri Derslerinde Başarı Sağlayarak, Msgsü - Lsbu’nun Düzenlediği Uluslarası Kentsel Yenileşme Çalışmaları Lisans Sonrası Sertifikası, - Chp Genel Merkezinin Organize Ettiği “İletişim ve Motivasyon” Eğitimi, - Chp Genel Merkezinin Organize Ettiği “Parti Okulu Temel Üye Eğitim Programı”, - Bahçeşehir Üniversitesi - Hükümet ve Liderlik Okulu Sertifika Programı, - Bahçeşehir Üniversitesi - Seçim Kampanya Metotları Eğitimi, - SODEV (Sosyal Demokrasi Vakfı) Yerel Yönetimler Okulu Eğitimi, - Yerel Yönetim Aday Adaylarına Yönelik Eğitim Programı, - Meslek Odası Bilirkişilik Eğitim Programı,

Yorum Yazın

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Belediyeler hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.