Konuşmasında, Atatürk'ün "Türk milletini yine milletin kendi azim ve kararı kurtaracaktır" sözlerine vurgu yaparak, milli mücadelenin nasıl büyük fedakârlıklarla kazanıldığını belirtti. Günerkan, bağımsızlığımızın hangi zorluklarla elde edildiğini herkesin bilmesi gerektiğini ifade etti.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'ni gençliğe emanet ettiğini hatırlatan Günerkan, Türk gençliğinin cumhuriyete sahip çıkacağına ve onu çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarma hedefinde kararlılıkla ilerleyeceğine olan inancını dile getirdi.
Törene Okul Müdürü Züleyha Birinci , okul bağışçıları Hilal Öztürk Songün ve Zehra Meral Öztürk, Yamanevler Mahalle Muhtarı Hızır Kurt ve çok sayıda veli katıldı. Atatürkçü Düşünce Derneği Ümraniye Şubesi Tarafından Atatürk Sergisi İle Etkinliğe Destek Verdi. Öğrenciler tarafından sergilenen çeşitli gösteriler büyük ilgi gördü. Bandırma Vapuru'nun simgesel olarak denize açılması ve Samsun'a çıkışı, Kurtuluş Savaşı'nda kadınların kağnılarla cephane taşımasını canlandıran gösteriler, Çephede Savaşta yaralanan askerler ve cephe arkasında kadınların desteği ve izleyicilerden büyük alkış aldı.
İlkokul öğrencileri, Kurtuluş Savaşı'nı mizahi ve görsel olarak canlandırarak etkinliğe renk kattılar. Öğrencilerin sportif faaliyetlerde gösterdikleri başarılar ise ödül töreniyle taçlandırıldı ve ödül alan öğrencilerin isimleri okunarak onurlandırıldı.
Öğrenciler ayrıca 19 Mayıs'ın geleneklerinde yer alan gençlerin sportif faaliyetlerini canlandırarak izleyicilere geçmişten bugüne bir köprü kurdular. Etkinliklerin sonunda, okulumuzun camından Mustafa Kemal Atatürk balonları yüzlerce balon eşliğinde etkinlik alanına bırakıldı ve ortaya muhteşem bir görsel şölen çıktı.
Bu anlamlı etkinlikte emeği geçen tüm öğretmenlerimize çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz. Ayrıca, bu özel günü izlemek için gelen velilerimize ve etkinlikte görev alan öğrencilerimize de teşekkürlerimizi sunarız. Geleceğe yönelik çalışmalarında örnek olabilecek bu etkinlikle, ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlere emanet ettiği bu ülkeyi yine gençlerin kuracağına olan güvenimizi bir kez daha pekiştirdik.
Etkinlikler, gençlerin sportif gösterileriyle sona erdi.
Yorum Yazın